Menu
Your Cart

Византијско богославље - Џон Мајендорф

Византијско богославље - Џон Мајендорф
Византијско богославље - Џон Мајендорф

Превео са енглеског: Јован Ђ. Олбина

320 страна, мек повез

У тренутку када смо опкољени предрасудама старих и нових верника и када мислимо да знамо све о хрисцанству (о коме најмање знамо управо тада када помислимо да смо спознали све), дело Јована Мајендорфа "Византијско богословље" (Историјски токови и догматске теме), прави је циталацки избор. Мајендорф је био један од најзнацајнијих православних богослова у другој половини XX века, а сироко образовање стекао је студирајуци у Паризу, на Сорбони и Св. Сергију. Током зивота предавао је на Академији Св. Владимира у Њујорку.

Мајендорф сматра да је задатак православног богословља да сведоци о ономе сто је у хрисцанству сустинско и непролазно, без обзира на социјалне структуре или историјске услове. У овом делу, он објасњава да црква мора да остане оно сто јесте - место где цовек има приступ истини, као и аутентицној слободи у Богу, јер нас, по Библији, "једино истина цини слободнима".
"Византијско богословље" објавио је "Плато", а за превод са енглеског побринуо се Јован Ђ. Олбина.

450,00 RSD
  • Стање: 5
  • Шифра: 1110
  • Тежина: 500.00 gr
  • Величина: 20.00cm x 14.70cm x 2.00cm
  • SKU: #
Ова веб локација користи колачиће да персонализујемо садржај и огласе, да обезбедимо функције друштвених медија и анализирамо наш саобраћај. Такође делимо информације о вашем коришћењу нашег сајта са нашим партнерима за друштвене медије, оглашавање и аналитику који их могу комбиновати са другим информацијама које сте им дали или које су прикупили вашим коришћењем њихових услуга