Menu
Your Cart

Православна духовност: Рестарт - Протојереј Вјачеслав Рубски

Православна духовност: Рестарт - Протојереј Вјачеслав Рубски
Ново
Православна духовност: Рестарт - Протојереј Вјачеслав Рубски

Ова књига има за циљ да постави питање квалитетног преосмишљења православног духовног живота. Улазећи у проблематику, било би несмотрено када бисмо сукобљавали различита мишљења, па одређивали која су “исправна”, а која “погрешна”. Хришћани који се држе бинарног начина размишљања одавно су то учинили и сада су задовољни својом исправношћу. Људска свест није хомогена, није логична. У томе нема ничег лошег, као ни у томе што многи хришћани не верују у многе тврдње своје религије, иако мисле да верују. У нама истовремено постоје и својом истовременошћу нас узнемиравају два, можда чак и три различита православља. Истинска причасност Господу Исусу Христу то чини очигледним и даје нам смелост да себи то признамо.

Драгоцено искуство причасности Богу данас се пробија као цветић кроз асфалт. Православна традиција је жива, у њој постоје многе струне чији се звукови преплићу у једну мелодију током целе историје односâ Бога и човека. Православље је преузело све оно најбоље, све што је препознало као своје. Полифоничност православља, његова разноликост, је светиња која широким душама пружа слободу, простор за прихватање других типова православља и за своје духовно отварање у топлоти и светлости Господњој.


650,00 RSD
  • Стање: 2
  • Шифра: 13002
  • Тежина: 500.00 gr
Ова веб локација користи колачиће да персонализујемо садржај и огласе, да обезбедимо функције друштвених медија и анализирамо наш саобраћај. Такође делимо информације о вашем коришћењу нашег сајта са нашим партнерима за друштвене медије, оглашавање и аналитику који их могу комбиновати са другим информацијама које сте им дали или које су прикупили вашим коришћењем њихових услуга