Menu
Your Cart

Чија је Библија ? - Јарослав Пеликан

Чија је Библија ? - Јарослав Пеликан
Чија је Библија ? - Јарослав Пеликан

Част ми је и радост да известим јавност да је коначно објављен још један мој превод. Коначно зато што је превод започет још 2008, па је настављен и завршен 2011. Част и радост зато што је у питању књига великог историчара Цркве и богословске мисли, Јарослава Пеликана, иначе, као што стоји на задњој корици, по оцу Словака а по мајци Србина. Један од оних западнохришћанских интелектуалаца који су на изворе православља дошли путем науке и са њих се пред крај трошног живота напили Воде.

Студија представља научно-популарни (довољно научни и довољно популарни) преглед онога што се у библистици назива историја рецепције Библије: како су кроз векове различите вере, конфесије, културе, нације и социјални слојеви називали, доживљавали и тумачили Библију?

На један специфичан начин, књига хронолошки „наставља“ приповест једног мог ранијег превода, такође у издању „Каленића“ (2011), студије Вилијама Шнидевинда, „Како је Библија постала књига“. Ове две књиге заједно покривају практично целокупан историјски развој Библије и њене рецепције, од таблица Мојсијевих до електронских и компјутерски припремљених издања Светог писма.

Страна: 264
Повез: Мек
Писмо: Ћирилица
Година издања: 2013

800,00 RSD
  • Стање: 4
  • Шифра: 6771
  • Тежина: 440.00 gr
  • Величина: 20.50cm x 13.50cm x 2.00cm
  • SKU: #
Ова веб локација користи колачиће да персонализујемо садржај и огласе, да обезбедимо функције друштвених медија и анализирамо наш саобраћај. Такође делимо информације о вашем коришћењу нашег сајта са нашим партнерима за друштвене медије, оглашавање и аналитику који их могу комбиновати са другим информацијама које сте им дали или које су прикупили вашим коришћењем њихових услуга