Menu
Your Cart

Политика приватности

Продајни центар Епархије шумадијске (у даљем тексту „Епархија”, или „ми”, или „нас”) захваљује вам се на интересовању за наше производе.

Заштита ваше приватности током читавог поступка обраде података о личности, као и безбедност свих пословних података, веома су нам важни. Податке о личности прикупљене током ваше посете нашој онлајн продавници и обрађујемо у поверењу и искључиво у складу са законским прописима.

Прикупљање, обрада и коришћење података о личности
Подаци о личности укључују све информације које се односе на физичко лице које је идентификовано или се може идентификовати, нпр. име, презиме, адресе, бројеве телефона, адресе е-поште, кључне уговорне податке, уговорне податке о рачуноводству и податке за плаћање који одражавају идентитет лица.

Ми прикупљамо, обрађујемо и користимо податке о личности (укључујући и ИП адресе) искључиво када за то или постоји правни основ, или када сте нам дали сагласност за обраду или коришћење података о личности у том погледу, нпр. посредством регистрације.

Сврхе обраде и правни основ
Ми, као и пружаоци услуга које ми ангажујемо, обрађујемо ваше податке о личности у следеће сврхе обраде:

Пружање ових онлајн понуда
Правни основ: Наш легитимни интерес за директни маркетинг, ако је то у складу са заштитом података и законом о заштити конкуренције.

Одговор на упите корисника у оквиру обрасца за контакт
Правни основ: Наш легитимни интерес за директни маркетинг и за унапређење наших производа и услуга, ако се то врши у складу са уредбама о заштити података и законом о заштити конкуренције у погледу извршења уговора у односу на пристанак.

Решавање питања прекида услуга, као и из сигурносних разлога
Правни основ: Испуњавање наших правних обавеза у погледу безбедности података, и превасходно, легитимни интерес за решавање проблема у прекиду услуга, као и за заштиту наших понуда.

Самопромоција и промоција од стране других, као и истраживање тржишта и анализа обухваћености извршена у законским оквирима или на основу пристанка
Правни основ: Пристанак или превасходно, наш легитимни интерес за директни маркетинг, ако је то у складу са заштитом података и законом о заштити конкуренције.

Заштита и одбрана наших права
Правни основ: Наш легитимни интерес за потврду и одбрану наших права.

Датотеке евиденције
Сваки пут када користите интернет, ваш претраживач шаље одређене информације које чувамо у такозваним датотекама евиденције.

Датотеке евиденције чувамо како бисмо утврдили прекиде у пружању услуга и из безбедносних разлога (нпр. како бисмо истражили покушаје напада) током периода од 10 дана, и након тога их бришемо. Датотеке евиденције које се морају одржавати као докази изостављене су из брисања док се релевантни инцидент не реши и могу, зависно од случаја, да буду достављене надлежним истражним органима.

У датотекама евиденције чувају се следеће информације:

  • ИП адреса (адреса интернет протокола) терминалног уређаја који се користи за приступање онлајн понуди;
  • интернет адреса странице са које се приступа онлајн понуди (такозвани УРЛ порекла или УРЛ упућивач);
  • назив пружаоца услуга који је коришћен за приступ онлајн понуди;
  • назив датотека или информација којима је приступљено;
  • датум и време, као и трајање опозива података;
  • информације о оперативном систему и коришћеном интернет претраживачу, укључујући и инсталирана проширења
  • шифра http статуса (нпр. „Захтев успешан” или „Тражена датотека није пронађена”).


Деца
Ова онлајн понуда није намењена деци млађој од 16 година.

Пренос података другим контролорима
У принципу, ваши подаци о личности прослеђују се другим контролорима само ако је то потребно за испуњење уговорних обавеза, или ако ми, или треће лице, имамо легитиман интерес да извршимо пренос података, или ако сте нам дали сагласност (пример податке које дајемо брзој пошти ради испоруке пакета).

Поред тога, подаци се могу преносити другим контролорима када смо дужни да то урадимо по основу законских одредаба или важећих административних или судских налога.

Пружаоци услуга (опште)
Ангажујемо екстерне пружаоце услуга за задатке као што су продаја и маркетиншке услуге, управљање уговорима, обрада плаћања, програмирање, хостинг података и услуге контакт центра. Такве пружаоце услуга смо пажљиво изабрали и редовно их надгледамо, посебно у погледу уредног руковања подацима и заштите података које они чувају. Сви пружаоци услуга су дужни да чувају поверљивост и да поштују законске одредбе.

Пренос примаоцима изван Републике Србије
Можемо да пренесемо личне податке примаоцима који се налазе изван Републике Србије у такозваним трећим земљама. У таквим случајевима, пре преноса обезбеђујемо да прималац података пружа одговарајући ниво заштите података или да сте ви дали сагласност за такав пренос. Имате право да добијете преглед прималаца у трећим земљама и копију посебно договорених одредаба које обезбеђују одговарајући ниво заштите података.

Трајање складиштења, периоди чувања
У принципу, ми чувамо ваше податке онолико дуго колико је потребно за пружање наших онлајн понуда и повезаних услуга или током периода у току којег имамо легитиман интерес да чувамо податке (нпр. можда и даље имамо легитиман интерес да шаљемо маркетиншке материјале путем поште након испуњења наших уговорних обавеза). У свим другим случајевима, ми бришемо ваше податке о личности, с изузетком података које смо дужни да чувамо ради испуњења уговорних обавеза (нпр. по основу периода чувања прописаних пореским и привредним законима, дужни смо да чувамо документе као што су уговори и фактуре током одређеног периода).

 Коришћење колачића
У контексту наших онлајн услуга, постоји могућност коришћења колачића и механизама за праћење. Колачићи су мале текстуалне датотеке које могу да буду сачуване на вашем уређају када посећујете наше онлајн услуге. Праћење је омогућено коришћењем различитих технологија. Ми нарочито обрађујемо информације користећи технологију пиксела односно током анализе датотека евиденције.

Категорије
Разликујемо колачиће који су обавезни за потребе техничких функција онлајн услуга и колачиће и механизме за праћење који нису обавезни за техничке функције онлајн услуга.

Генерално је могуће користити онлајн услуге без било каквих колачића који не служе у техничке сврхе.

Колачићи који су потребни из техничких разлога

Под колачићима који су потребни из техничких разлога подразумевамо колачиће без којих техничко пружање онлајн услуга не би било обезбеђено. Они укључују, на пример, колачиће који чувају податке како би се обезбедила неометана репродукција видео или аудио садржаја.

Такви колачићи ће бити обрисани након што напустите страницу.

Опште
Коришћењем маркетиншких колачића и механизама за праћење ми и наши партнери можемо да вам приказујемо понуде на основу ваших интересовања, а на основу анализе вашег корисничког понашања:

Статистика
Коришћењем статистичких алата меримо нпр. број ваших прегледа странице.

Праћење конверзије
Наши партнери за праћење конверзије постављају колачић на ваш рачунар („колачић за конверзију”) у случају да сте дошли на нашу интернет страницу преко рекламе одговарајућег партнера. Ови колачићи обично постану неважећи након 30 дана. Ако посетите одређене странице на нашој интернет страници и колачић још није истекао, ми и одређени партнер за конверзију можемо да препознамо да је одређени корисник кликнуо на рекламу и тако био преусмерен на нашу интернет страницу. То се може извршити на више уређаја. Информације прикупљене посредством колачића за конверзију користе се за састављање статистике о конверзији и за утврђивање укупног броја корисника који су кликнули на одређену рекламу и били преусмерени на страницу са ознаком за праћење конверзије.

Додаци за друштвене мреже:
Неке странице наше онлајн услуге укључују садржај и услуге других пружалаца услуга (нпр. Фацебоок), који такође можда користе колачиће и активне модуле.

Напомињемо да коришћење алата може да укључује пренос ваших података примаоцима изван Републике Србије где не постоји адекватан ниво заштите података у складу са Законом о заштити података о личности ГДПР.

Назив: Гоогле Аналyтицс
Пружалац услуга: Гоогле Инц., 1600 Ампхитхеатре Паркњаy, Моунтаин Виењ, ЦА 94043, САД
Функција: Анализа понашања корисника (претраживање страница, број посетилаца и посета, преузимања), креирање корисничких профила под псеудонимом на основу информација са више уређаја пријављених Гоогле корисника (праћење више уређаја), проширење података о корисницима под псеудонимом са информацијама које се посебно односе на циљну групу, а које даје Гоогле, ретаргетирање, УX тестирање, праћење конверзије и ретаргетирање заједно са Гоогле Адс

Назив: Гоогле Таг Манагер
Пружалац услуга: Гоогле Инц., 1600 Ампхитхеатре Паркњаy, Моунтаин Виењ, ЦА 94043, САД
Функција: Управљање таговима интернет страница путем корисничког интерфејса, интеграције програмских кодова на нашим интернет страницама

Назив: Гоогле Адс
Пружалац услуга: Гоогле Инц., 1600 Ампхитхеатре Паркњаy, Моунтаин Виењ, ЦА 94043, САД
Функција: Постављање реклама, ремаркетинг, праћење конверзије
Додатне информације су доступне на: хттпс://адссеттингс.гоогле.цом/аутхентицатед


Управљање колачићима и механизмима за праћење
Можете да управљате својим подешавањима колачића и механизама за праћење у подешавањима свог претраживача, односно нашим подешавањима приватности.
Напомена: Подешавања која сте извршили односе се искључиво на претраживач који се користи у сваком случају.

Безбедност
Наши запослени и компаније које пружају услуге у наше име у обавези су да чувају поверљивост и поступају у складу са важећим законима о заштити података. Предузимамо све неопходне техничке и организационе мере како бисмо обезбедили одговарајући ниво безбедности и како бисмо заштитили ваше податке са којима радимо, посебно у погледу ризика од ненамерног или незаконитог уништавања, манипулације, губитка, промене или неовлашћеног обелодањивања или неовлашћеног приступа. Наше сигурносне мере се константно унапређују у складу са технолошким напретком.

Права корисника
За остваривање ваших права, слободно користите детаљне информације наведене у одељку „Контакт”.

Право на информације и приступ
Имате право да добијете информације од нас о томе да ли су ваши подаци о личности обрађени и, ако је то случај, да приступите вашим подацима о личности.

Право на исправку и брисање
Имате право да остварите исправљање нетачних података о личности. Уколико су испуњени законски захтеви, имате право да остварите допуну или брисање својих података.

Ово се не односи на податке који су неопходни за издавање рачуна или рачуноводство, или који подлежу законској обавези чувања. Ипак, ако приступ таквим подацима није неопходан, њихова обрада је ограничена (погледати у наставку).

Ограничавање обраде
Уколико су законски захтеви испуњени, имате право да захтевате да обрада ваших података буде ограничена.

Преносивост података:
Уколико су законски захтеви испуњени, можете да затражите да примите податке које сте нам пружили у структурисаном, уобичајено коришћеном формату који може машински да се очита или – ако је технички изводљиво – да пренесемо такве податке трећем лицу.

Право на приговор
Имате право да уложите приговор на обраду ваших података о личности за потребе директног маркетинга у сваком тренутку. Имајте у виду да из организационих разлога могу да постоје преклапања између вашег приговора и коришћења ваших података у оквиру кампање која је већ у току.

Поред тога, имате право да уложите приговор на обраду ваших података о личности у било ком тренутку, уколико се то заснива на „легитимном интересу”. Ми ћемо онда прекинути обраду ваших података, осим уколико можемо да покажемо уверљиву легитимну основу у складу са законским условима који превазилазе ваша права.

Повлачење пристанка
Ако сте дали пристанак за обраду ваших података, имате право да повучете тај пристанак у било ком тренутку, што ће се примењивати убудуће. Законитост обраде података пре вашег повлачења пристанка остаје неизмењена.

Измена обавештења о заштити података
Задржавамо право да променимо наше мере за безбедност и заштиту података. У таквим случајевима извршићемо измену на овим страницама нашег сајта.

 Контакт
У случају да желите да ступите у контакт са нама, молимо вас да нас контактирате путем форме кликом овде.

Како бисте потврдили своја права у случају повреде заштите права као и уколико имате било каквих предлога или притужби у погледу обраде ваших података о личности, препоручујемо да се обратите нашем одговорном лицу за заштиту података писмено на адресу

Продајни центар Епархије шумадијске
Ул. Краља Петра И Карађорђевића 31а
34000 Крагујевац, Србија
Емаил: info@kalenic.rs
Телефон:  +381 69 300 34 34

Ова веб локација користи колачиће да персонализујемо садржај и огласе, да обезбедимо функције друштвених медија и анализирамо наш саобраћај. Такође делимо информације о вашем коришћењу нашег сајта са нашим партнерима за друштвене медије, оглашавање и аналитику који их могу комбиновати са другим информацијама које сте им дали или које су прикупили вашим коришћењем њихових услуга