Menu
Your Cart

Христос победитељ Ада-митрополит Иларион (Алфејев)

Христос победитељ Ада-митрополит Иларион (Алфејев)
-30 %
Христос победитељ Ада-митрополит Иларион (Алфејев)

На византијским и староруским иконама никада се не приказује само васкрсење – излазак Христов из гроба. На њима је представљен силазак Христов у ад, или тачније, излазак Христов из ада. Христос је представљен, понекад са крстом у рукама, како изводи из ада Адама, Еву и друге јунаке библијске историје. Под Спаситељевим ногама је црни бездан пакла на чијој основи су браве, кључеви и комади врата, који су мртвима некада заклањали пут ка васкрсењу.

Иако су у последњих неколико векова приликом стварања икона васкрсења Христовог коришћени и други сижеи, описани иконографски тип постаје канонски, пошто одражава традиционално учење о Христовом силаску у ад, Његову победу над смрћу, васкрсење мртвих и извођење њихово из ада, у ком су били до Његовог васкрсења. Том учењу, које се јавља као неодвојиви део догматичког и литургичког предања Православне Цркве, посвећен је овај рад.

Страна 308, мек повез

Ова понуда истиче за:
Дан
Сат
Мин.
Сек.
595,00 RSD
850,00 RSD
  • Стање: 4
  • Шифра: 5344
  • Тежина: 650.00 gr
  • Величина: 23.00cm x 16.50cm x 2.00cm
  • SKU: #
Ова веб локација користи колачиће да персонализујемо садржај и огласе, да обезбедимо функције друштвених медија и анализирамо наш саобраћај. Такође делимо информације о вашем коришћењу нашег сајта са нашим партнерима за друштвене медије, оглашавање и аналитику који их могу комбиновати са другим информацијама које сте им дали или које су прикупили вашим коришћењем њихових услуга