Menu
Your Cart

Проповедник вере и наде у Господа, Прота Живомир Миловановић "Жоле"

Проповедник вере и наде у Господа, Прота Живомир Миловановић "Жоле"
Проповедник вере и наде у Господа, Прота Живомир Миловановић "Жоле"

Мали је број, у данашњс време, људи који живе вером и за веру, којима је вера у срцу и на првом месту. Не сусрећемо често људе који су изабрани да служе Богу и да веру нашу Свету православну и Светосавску чувају и исповедају до задњег уздаха свог живота. Али, Бог Свемогући и Свезнајући увек нађе начин да се сусретну браћа и сестре по вери у Христу Богу, како би заједно ходали и сведочили пут истине, правде и покајања на лађи пролазној што се живот зове.

Хвала Богу драгоме што ме је удостојио да се баш Његовом вољом на путу спасења сретнем и лично упознам са свештеником Живомиром Миловановићем, чика Жолом, како смо га скоро сви од милоште звали и да се поучавам његовим очинским саветима и духовним поукама.

Нарочито ми је био од духовне користи у време када сам по Божијем промислу објавио житије о праведном богомољцу под насловом Житије човека Божијег Тикомира Лабудовића, Христа ради јуродивог. Тада су ми његови савети били од не-измерне користи. Написао је и кратку рецензију о том делу. Саветовао ме је како да се молим, како да живим и како у породици да решавам неке животне ситуације. Увек је непогрешиво знао имена свих чланова моје породице напамет и увек их је помињао на проскомидији служећи Свету Литургију, што чини и данас и поред својих поодмаклих година и нарушеног здравља.

Дуги низ година чика Жоле је био духовник у Клиничко-болничком центру у Крагујевцу, а то је период и његове службе када смо се упознали. Причао ми је да има белешке у рукописима и да би волео, ако Бог да, то некада и да објави. Ту су, у рукописима, приче о његовој породици, одрастању, школовању, свим недаћама и невољама животним које су се дешавале у време безбожног комунизма...

300,00 RSD
  • Стање: 4
  • Шифра: 11103
  • SKU: #
Ова веб локација користи колачиће да персонализујемо садржај и огласе, да обезбедимо функције друштвених медија и анализирамо наш саобраћај. Такође делимо информације о вашем коришћењу нашег сајта са нашим партнерима за друштвене медије, оглашавање и аналитику који их могу комбиновати са другим информацијама које сте им дали или које су прикупили вашим коришћењем њихових услуга