Menu
Your Cart

Каленић

Hrišćanska etika I - Georgije I. Mandzaridis
Ново На стању
Издавач: Каленић Шифра: 5444
Ovaj priručnik za Hrišćansku etiku koji je pred nama se razlikuje od ostalih koji su poznati našoj javnosti. Prednost ovog priručnika jeste upravo u tome što u njemu nalazimo izvesnu sistematizaciju pravoslavne etike,koja je po autoru prihvatljiva zato što po njemu etika ima za cilj da nudi pretpost..
800,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 5747
У сарадњи са Министарством вера и дијаспоре републике Србије у оквиру пројекта "Унапређење верске културе, верских слобода и толеранције", као дела програма "Остваривање сарадње државе са црквама и верским заједницама", издавачка установа Епархије шумадијске "Каленић" објављује зборник "Теологија ик..
750,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 4397
Сврха ове књиге је да упозна читаоца са службом жена ђакона или „ђакониса“ у Православној цркви... Студија показује да су у Православној цркви ђаконисе рукополагане не само током византијске ере, већ и у новије време. Такође, ова књига је покушај да се на енглеском језику опише на један јаснији, мул..
550,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 2995
Књига представља ново и оригинално испитивање у оквиру предмета датог у наслову и поднаслову књиге, него представља и књигу која утемељује сам предмет као у многоме нов у лингвистици, и сасвим нов у српској лингвистици, са изузетком појединих раније објављених чланака саме Ксеније Кончаревић.  ..
600,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 8367
Одломак из књиге „Беседе на Радију Слобода“Свечовечанска баштина Хришћанство тврди да је вера Божији дар. Нико,каже Христос, не може доћи мени ако га не привуче Отац који ме посла (Јн 6, 44). Али због чега онда тај дар није дат свима? Због чега изгледа као да Бог једне бира и привлачи себи, док ..
1.100,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 8858
Одломак из књигеНема, чини ми се, за људе који нису верници, који су далеки од хришћанства, већег „спотицања и саблазни“ (уп. 1Пт 2, 7) него што је хришћанска вера у рођење Исуса Христа од Дјеве тј. Девојке. Од вере у то одрекли су се, нажалост, и многи хришћани, нарочито они протестантски богослови..
1.100,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 9436
Са руског превели Иван С. Недић, Јелена Недић Страна 365 Димензија: 29х22 cm..
1.100,00 RSD
Беседе на Радију Слобода  4 - Александар Шмеман
Ново
Издавач: Каленић Шифра: 9732
Са руског превели Иван С. Недић, Јелена Недић Страна 324  ..
1.100,00 RSD
Беседе на Радију Слобода  5 - Александар Шмеман
Ново
Издавач: Каленић Шифра: 10277
Са руског превели Иван С. Недић, Јелена Недић Страна 310  ..
1.100,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 1350
Библија живи у Цркви – превео епископ шумадијски Сава, 96 страница. Издаје: „Каленић“, Крагујевац 1997. годинаУчимо о Богу из БиблијеКо је Бог? Како учимо о Богу, о Његовом плану за свет, о Његовој вољи и Његовом закону?Ми учимо о људима и догађајима из далеке прошлости, јер нико од живих бића н..
200,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 12784
Непремостива разлика између хришћанске и сваке друге секуларне (био) етике садржана је пре свега у чињеници да хришћански морал, као начин постојања одређен хришћанском етиком, има онтолошке импликације, што изостаје у плурализму савремених етичких система. Штавише, у хришћанству је човеков морал од..
500,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 12807
Када се у средишту пажње јавности нађу питања биоетичког порекла и садржаја, сасвим је оправдано преовлађујуће мишљење да је због њихове актуелности и осетљивости за исправан одговор на њих неопходно нарочито анагажовање и позорност. Сем тога, карактеристично је да се ова питања по правилу умножавај..
400,00 RSD
Прикажи од 1 до 12 од 82 (7 страница)
Ова веб локација користи колачиће да персонализујемо садржај и огласе, да обезбедимо функције друштвених медија и анализирамо наш саобраћај. Такође делимо информације о вашем коришћењу нашег сајта са нашим партнерима за друштвене медије, оглашавање и аналитику који их могу комбиновати са другим информацијама које сте им дали или које су прикупили вашим коришћењем њихових услуга