Menu
Your Cart

Књижевност

Издавач: Каленић Шифра: 9435
У Православној Цркви икона заузима истакнуто место. Будући да је икона помоћно средство молитве и саставни део богослужења, она стоји са Црквом у нераздвојној свези живога јединства. Фреске и мозаици „граде“ простор од светлости и лица...За Св. Јована Дамаскина икона је „књига за неписменог“: „Што ј..
450,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 11057
Никола Миловић, протојереј, рођен је 1965. године. Објавио је роман Несливено и нераздељиво (2012) и Храбро и радосно, веселим ногама (2018), као и приповетке (2015). Живи у Младеновцу..
700,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 10993
Прошло је четири године од објављивања Искушења човека-бога на француском језику. Било је то 2015. године. Велика част имати прилику да књигу објавимо у Србији. За то је у многоме заслужна, Јулији Видовић, која не само да је превела књигу већ се потрудила да књига угледа светлост дана у Србији. Искр..
450,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 10946
ПрологДеца ме задиркују како сам преоптерећена тиме да ствари треба решавати што пре, по могућству јуче.Да сам имала више времена, можда би ме сећање боље послужило, али желела сам да ви, моја деца, унуци, прауници, рођаци и пријатељи, прочитате ове мемоаре док са још са вама.Када имате година колик..
600,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 10264
И. С. Шмељов је писао Лето Господње у емиграцији, „после Русије“, после снажног унунутрашњег потреса и губитка свега што је претходно сачињавало његов живот: родног дома, сина јединца, Отаџбине – оне земље која је освећена Оцем Небеским, која даје крв и радост. Према најпознатијим делима Шмељова – „..
1.100,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 10263
И. С. Шмељов је писао Лето Господње у емиграцији, „после Русије“, после снажног унунутрашњег потреса и губитка свега што је претходно сачињавало његов живот: родног дома, сина јединца, Отаџбине – оне земље која је освећена Оцем Небеским, која даје крв и радост. Према најпознатијим делима Шмељова – „..
600,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 7320
Петровски пост, радови у пуном јеку, отац по цео дан на градилиштима. Управитељ имања Васиљ Васиљич Косој ни не ноћива код куће, него све у артељима. Горкин је своје одслужио, сад одмара, потежу га само у посебним случајевима, када је потребно око човека од поверења. Наши су радови велики, са некакв..
500,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 6614
Готово да нема потребе говорити да је ова прича од почетка до краја измишљена. У њој је мало тога историчног, и она не претендује да буде историјска студија. Па ипак, било је потребно прочитати више тога но што би се на први поглед могло учинити. Ово је покушај да се са католичке тачке гледишта зами..
700,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 6752
Руски писац хваљен и оспораван од стране савременика због хришћанске тематике својих дела,али и због критике на рачун формализма и лицемерја самих верника у руском друштву деветнаестог века. Веома плодан стваралац,аутор великог броја прозних дела. Три приповетке из овог избора обједињује ранохриш..
550,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 1125
Зборник чланака из литургичког богословља Превео са руског: ђакон Григориј Спасај Стихове превео:протођакон др Драган Н. Протић 164 стране, мек повез..
400,00 RSD
Издавач: Каленић Шифра: 5929
Од најранијег детињства са радошћу сам посматрао бескрајну разноликост биљног света. На тераси нашег дома, у једноставним бордо саксијама од печене глине, расле су гомољасте георгине, јаркожуте бегоније, бело-љубичасти дан-и-ноћ и различите врсте сивозелених лозица.Волео сам да испред кућа у крају п..
300,00 RSD
Прикажи од 1 до 12 од 12 (1 страница)
Ова веб локација користи колачиће да персонализујемо садржај и огласе, да обезбедимо функције друштвених медија и анализирамо наш саобраћај. Такође делимо информације о вашем коришћењу нашег сајта са нашим партнерима за друштвене медије, оглашавање и аналитику који их могу комбиновати са другим информацијама које сте им дали или које су прикупили вашим коришћењем њихових услуга